Lördag

Har börjat med flödesskrivande. Idag tog det bara några minuter att skriva ett A4, fria tankar. Konstigt att det gick så fort när det har varit så trögt att skriva på boken. Jag ska försöka pröva flödesskrivande varje dag. Spelar ingen roll vad jag skriver. Bara skriv.

2 svar till “Lördag

  1. Intressant med flödesskrivning. Har blandade erfarenheter. Jag märker att det går för fort ibland, det finns en gräns jag överksrivder, en hastightsgräns och då faller det. Hur gör du, hur väljer du ämne eller tema?

    • Tack för kommentar. Vissa dagar fungerar det, då jag har gett mig tiden att skriva, vissa dagar fuskar jag. Har fuskat många dagar på sistone, på grund av trötthet. Men jag skriver i ungefär tio minuter, och då utgår jag från frågor som dyker upp i mitt huvud. Det kan till exempel vara: ”Vad skulle jag skriva om jag skrev om något spännande?”. När frågorna är sådana att jag inte måste skriva en viss sak utan kan resonera inuti mitt huvud, och sedan kan råka flyta in i ren textgestaltning blir det bäst. Ibland ändras frågan på vägen. Jag låter mig inte skriva jättefort, jag skriver till exempel alltid hela meningar och får backa och skriva om senaste meningen. Men jag kan byta ämne mitt i texten och om jag märker att jag byter ämne så byter jag bara stycke.
      Är det så du menar med hastighetsgräns? Att det blir för fragmenterat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s