Läslogg

Det skulle ha varit skrivlogg idag, men jag hittade en bok jag måste läsa.

Föregående mening kan vara njutningsfull, och den var absolut sann under påsken, när jag läste I morgon, när kriget kom. Klart bra bok, mycket intressant att lära. Framför allt gillade jag hur huvudpersonen, som är en skrivande tjej, var den enda som dödade andra i strid, inte någon av machopojkarna. Och det var inget känslokallt dödande, det var åtföljt av vettiga funderingar och en vän som kunde säga det man ville höra – att det inte hade hänt om det inte vore för omständigheterna. Sedan en runda till av funderingar, om hur man tolkar omständigheterna. Och ganska mycket vardagshumor. Och personer som alla är sammansatta och får växa. Så hurra för den!

rubyandsimonMen nu var det ju en annan bok. Det har dykt upp en barnbok från Wahlströms som har ett syskonpar i huvudrollerna – och vid baksidesläsningen låter det som om de är ganska lika mitt syskonpar i berättelsen jag skriver. I min bok är de fyra barn, men ändå. De verkar ha liknande krafter, och en av personerna heter till och med samma sak som en av mina huvudpersoner.

Jag måste alltså läsa den, innan jag skriver mer. Inte främst för namnet, det är ju bara att byta om det behövs, men för att veta berättelsen. Kanske är den inte så lika – det verkar bara vara någon yttre referenspunkt. Men vi får se. Återrapporterar inom kort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s