Ur Henry David Thoreaus dagbok

Det här är en dagboksanteckning, men för mig blir det ett citat om skrivande.

Det finns alltid något tillfälligt i de bästa tingen, vare sig de är tankar, formuleringar eller handlingar. Den minnesvärda tanken, den lyckade formuleringen den beundransvärda handlingen är bara delvis vår egen produkt. Tanken kom till oss därför att vi var i rätt sinnesstämning; vi var omedvetna om den och visste inte att vi hade sagt eller gjort något bra.

Vi bör bara vandra en del av vägen mot vårt mål med fullt medvetande och därefter ta ett språng i mörkret mot framgången.

Det som vi gör bäst och med perfektion är sådant som vi grundligt har lärt oss genom lång övning, och slutligen faller det från oss utan att vi märker det, som bladet från ett träd. Det är sista gången vi gör det – vår omedvetna skapelse.

Citat av Henry David Thoreau, 11 mars, 1859.

Visst handlar det om flow. Och om att skriva tillräckligt mycket och ofta för att vid tillfällen uppnå flow. Det är då något blir färdigt, fullständigt, klart. Så läser jag hans text i alla fall, därför att jag vill göra något färdigt, fullständigt och klart. Och i det ingår lång övning + att ta ett språng i mörkret. Eller flera, tills språnget blir som det ska.

Thoreau

Storylog: Nej, jag har jobbat hela dagen idag, har inte skrivit något för egen hand, inget alls. Ladda för en dag i veckan? Kanske? Behöver hitta ett sätt för att öva regelbundet och ge plats för språng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s